De praktijk doet mee aan de Landelijke Database Oefentherapie , een database van het Nivel waarin informatie over de oefentherapeutische zorg wordt verzameld.
Door de landelijke cijfers kunnen we zorgen dat het beroep Oefentherapie beter onderbouwd en geprofileerd wordt.
Hiervoor zijn cijfers nodig en deze worden via de LDO verzameld.

Praktijken door het hele land doen mee. De gegevens over Oefentherapeutische zorg worden maandelijks naar het Nivel gestuurd.
De verzending gebeurd via een beveiligde verbinding en de aangeleverde data s geanonimiseerd en de pseudonimiseerd. Uw gegevens zijn dus niet te herleiden.
Wanneer u niet wilt dat uw gegevens hierin meegenomen worden, dan kunt u dit kenbaar maken bij uw behandelend therapeut of een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Meer weten? Kijk op nivel.nl/zorgregistraties of download hier de folder (pdf).

Nu is er mogelijkheid om bij Koen van Hooijdonk het leefstijl coaching programma COOL te kunnen starten.
Werken aan gezondere leefstijl, lichaamsgewicht duurzaam verminderen tegengaan of zelfs diabetes type 2 verhelpen en meer weerstand tegen Corona virus!

Lees meer...

In een overleg maandag 16 maart, tussen paramedische beroepen en het ministerie van VWS kwam het volgende naar voren:

“Door huisartsen wordt gevraagd om noodzakelijke therapeutische zorg te blijven leveren. Om schouder aan schouder met huisartsen en medici te staan.

Als primair aanspreekpunt voor houding- en beweging gerelateerde zorg, zodat huisartsen en ziekenhuizen niet nog meer belast worden. Denk aan bijvoorbeeld valtrauma’s van ouderen, het op de been houden van cruciale beroepsgroepen, fundamentele klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat en zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven om ziekenhuizen te ontlasten.”

Ook als Cesartherapie ARNHEM en dus ook Doesburg willen we dit beleid volgen. Uiteraard met in acht neming van alle hygiëne voorschriften en adviezen van het RIVM.

89933584 1562356027221338 3541578600048230400 n

Oefentherapie Cesar te Arnhem is gecertificeerd in het kwaliteitsregister paramedici.

Hierbij presenteert de praktijk voor Oefentherapie Cesar te Arnhem haar zesde jaarverslag Praktijk en Kwaliteit.

Met dit jaarverslag Praktijk en Kwaliteit wil de Praktijk voor Oefentherapie Cesar-Arnhem de structuur van de praktijk en het oefentherapeutisch handelen inzichtelijk maken voor verwijzers, cliënten, zorgverzekeraars en anderen die geïnteresseerd zijn in de praktijkvoering. Daarnaast kan met dit verslag de kwaliteit van de zorg worden bewaakt en bevorderd. In dit verslag wordt weer gegeven hoe door ons inhoud is gegeven aan de doelstelling in 2017.

Het voornaamste behandeldoel van Oefentherapie is: mensen begeleiden die beperkt worden door fysieke klachten in dagelijkse activiteiten of werk gerelateerde activiteiten. Cliënten wordt aangeleerd welke mogelijkheden zij zelf hebben en hoe zij deze kunnen toepassen om een verandering in het houdings- en bewegingspatroon te creëren. De Oefentherapeut Cesar zal de aan zijn zorg toevertrouwde mens leren hoe deze doeltreffend en doelmatig zijn of haar kwaliteit van leven kan verbeteren. Dit is ook het uitgangspunt bij het leveren van verantwoorde zorg, zoals gedefinieerd in de wet-- BIG en de kwaliteitswet Zorginstellingen.

Klik op het plaatje voor het jaarverslag (in .docx formaat).

logo jvs

Afhankelijk van uw verzekering worden behandelingen vergoed. In onderstaand bestand kunt u zien hoe uw zorgverzekeraar onze behandelingen vergoed.

vergoedingen 2018

Vanaf 2018 ben ik partner van Orthoparc.
Orthoparc verricht knie-heupoperaties in dagbehandeling. Dat betekent dat patiënten direct na de operatie naar huis mogen. Deze innovatieve behandelmethode maakt een knie- of heupoperatie minder belastend voor de patiënt; zij ervaren minder pijn en kunnen direct al bewegen.

Als partner ben ik goed op de hoogte van hun werkwijze, sta ik in nauw contact met hun specialisten en bied ik therapie die goed aansluit op de ingreep die u ondergaat of heeft ondergaan. Op deze wijze draag ik bij aan een sneller en goed begeleid herstel.
Voor meer informatie over Orthoparc, klik op onderstaande afbeelding
Partner van Orthoparc

Bij deze presenteert de praktijk voor Oefentherapie Cesar te Arnhem haar vijfde jaarverslag Praktijk en Kwaliteit.

Met dit jaarverslag Praktijk en Kwaliteit wil de Praktijk voor Oefentherapie Cesar--Arnhem de structuur van de praktijk en het oefentherapeutisch handelen inzichtelijk maken voor verwijzers, cliënten, zorgverzekeraars en anderen die geïnteresseerd zijn in de praktijkvoering. Daarnaast kan met dit verslag de kwaliteit van de zorg worden bewaakt en bevorderd. In dit verslag wordt weer gegeven hoe door ons inhoud is gegeven aan de doelstelling in 2016
Klik op het plaatje voor het jaarverslag (in .pdf formaat).
logo jvs

header klachtenloket paramedici
Vanaf 1 januari 2017 zijn de regels voor het indienen van een klacht over uw zorgverlener gewijzigd.
Als u een klacht heeft over de geleverde zorg door uw zorgverlener kunt u terecht bij het Klachtenloket Paramedici mits die is aangesloten bij dit loket.

U kunt hier het document klachtenloket paramedici downloaden waarin de procedure beschreven staat.

Cesartherapie Arnhem is een samenwerking begonnen met osteopaat Eric Visser (osteopathie-visser.nl) en  fysiotherapeut Gilian Raaijmakers (dehoofdpijnbalie.nl). Hiermee hebben we nu de mogelijkheid om cliënten multidisciplinair te behandelen zodat deze snel pijn vermindering kunnen ervaren , werken aan verandering van verkeerd aangeleerde gewoontes in werk of dagelijks leven waardoor klachten zijn ontstaan en optimaliseren van balans in het lijf. hierdoor is er dus ook een mogelijkheid om een compleet behandel pakket aan te bieden wanneer dat noodzakelijk of gewenst is.

logo eric visser hoofdpijnbalie logo